Eco Giga-Web-Warehouse

NAV Raktárkezelés - standard funkcionalitások

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) Raktárkezelési modul használatával könnyedén kézben tartható az anyagok raktáron belüli mozgása és tárolása, maximális hatékonysággal szervezhető az áruk beérkezése, tárolása és kiszállítása. Optimálisan kihasználható a raktárterület, és mindig pontosan tudható, mit hol tárolunk. Teljeskörűen integrálja a raktárkezelési műveleteket a vállalat többi tevékenységével. Használatának főbb előnyei: 

 • rendeléskezelés folyamatának felgyorsítása, vevők jobb kiszolgálása; 
 • átlátható és pontos készletadatok alapján észszerűsíthető a raktár működése; 
 • optimalizálható a raktár működése és helykihasználása; 
 • hatékony, irányított raktári folyamatok csökkentik a költségeket. 

ECO GigaRaktár - extra funkcionalitások

Bevételezéskor ’vak’ ellenőrzés, mennyiségi eltérések kezelése

Raktári bevételezéskor kézi mobileszközzel történő vonalkódos leolvasással történik az un. vak ellenőrzés, az ellenőrzött mennyiség eltárolásra kerül. Amennyiben eltérés van az ellenőrzött mennyiség és a várt beérkezés mennyisége között, akkor színkiemeléssel jelezi a rendszer az eltérést a felhasználónak, hogy beavatkozás szükséges a beszerzési rendelésen. Ha az ellenőrzött mennyiség több, mint a várt beérkezendő mennyiség, akkor a bizonylat feldolgozás során egy figyelmeztető üzenet jelenik meg, ami a beszerzési rendelésen egy új sor létrehozásának szükségességét jelzi. 

Egy bevételezéshez több raktári dolgozó (bevételezési csoport) rendelése

Nagy tételszámú bevételezéskor lehetőség van arra, hogy ne egy raktári dolgozó, hanem egy erre a célra kijelölt csoport végezze el az ellenőrzést. Ily módon gyorsabban végezhető el a raktári bevételezési feladat. 

Nem várt cikkek karanténban való kezelése

Abban az esetben, ha a rendeltnél több érkezik egy termékből, vagy nem rendelt termék érkezik, lehetőség van ezeket karanténba helyezni. A karanténba került termékek – döntéstől függően beszerzési rendelésre vagy visszaküldési szállítólevélre helyezhetők át. 

Speciális funkciók betárolási folyamatban (címkézés, szortiment, csomagsérült)

A rendszer támogatja a beérkező termék átcímkézési műveletét és a művelet elvégzéséig egy elkülönített tárhelyen való nyilvántartást, illetve a csomagsérült termékek kezelését. 

A rendszer támogatja a beérkező termék szortírozását, változatonként történő bevételezést, és a művelet elvégzéséig egy elkülönített tárhelyen való nyilvántartást (erre akkor van szükség, ha a szállító egy cikkszámon kezeli a cikk összes változatát).

Szofisztikált eltárolási és kiszedési logika alkalmazása

Az adott cég igényeihez illeszkedő eltárolási logika alkalmazása, ami az adott helyzetnek megfelelő eltárolási javaslatokat készít a komissiótárhelyre és magas tárolóhelyre történő célszerű eltárolások érdekében. A kiszedési logika praktikusan összeállított kiszedéseket állít össze, a raktárhelyek bejárási útvonalát is figyelembe véve.

Egy eltárolási feladathoz több raktári dolgozó (eltárolási csoport) rendelése

Nagy tételszámú beérkezés eltárolási feladatát nem csak egy raktári dolgozóhoz, hanem erre a célra definiált eltárolási csoporthoz lehet rendelni. Ily módon gyorsabban elvégezhető az eltárolási feladat.

Intelligens rendeléskövetés és szállítási csatornák kisker (B2C) folyamatokban

A rendelések un. szállítási csatornákba sorolhatók, amelyek saját tulajdonságokkal rendelkeznek (pl. csomagcímke típusa, ellenőrzési pont). A rendeléskövető szállítási csatornák szerinti bontásban mutatja a rendelések összesített státusz információit (pl. kiszedhető, nem kiszedhető, folyamatban, kész). Az összesített adatokból lefúrhatunk a részletek megtekintése céljából.

Hullám-kiszedés támogatása

Kis tételszámú megrendelések egy kiszedési feladatba (kiszedési hullámba) való összevonása lehetséges manuálisan vagy automatikusan. Ily módon egy raktári dolgozó kiszedési hullámba összevont rendeléseket praktikusan végezheti el. 

Kiszedés kétszintű ellenőrzése

Kiszedéshez ellenőr rendelhető, aki vonalkódos leolvasással végzi az ellenőrzést. Ha eltérés van a kiszedett és ellenőrzött mennyiség között, akkor második ellenőrzési körben un. Supervisor ellenőr ellenőrzi azokat a termékeket, amelyeknél eltérés mutatkozott. 

Kiszedési eltérések rugalmas kezelése

Kiszedési eltérés megaállapítása után lehetőség van un. hibáztatási folyamat elindítására, amelynek részeként elkülönült tárhelyre kerül a hibáztatott termék és automatikus belső kommunikáció indul az értékesítés felé.

Küldemény összekészítés postai és futárszolgálatoknak

Szállítási csatornánként egyedi csomagcímke nyomtatása történik, elkészül a postai és futárszolgálatnak az elektronikus feladójegyzék, a csomag a megfelelő kiszállítási pontra kerül.

Speciális funkciók kiszedési folyamatban

A kiemelt figyelmet igénylő rendelések expressz rendelés, túlméretes vagy problémás cikket tartalmazó rendelés – speciális kezelést biztosítják.

Automatikus belső üzenetek a raktár és az értékesítés között

A raktári rendszer számos esetben belső kommunikációt végez az értékesítési területtel. Státusz interfészek biztosítják, hogy az értékesítés mindig helyesen lássa egy rendelés aktuális (raktári) státuszát vagy például, ha kiszedést követő ellenőrzés során kiderül, hogy a kiszedett mennyiség és az eladási rendelés mennyisége között eltérés van, akkor erről az értékesítés információt kapjon.

Vonalkódos termék, raktárhely és csomag azonosítás

Az egyértelmű, hibamentes azonosítás érdekében a termékek, raktárhelyek és csomagok egyedi vonalkódot kapnak, ami alapján a mobil kézi eszköz vonalkódleolvasással azonosítja azokat.

Raktárhely optimalizálás, komissiótárhely feltöltés

Raktárhely optimalizálás: a rendszer javaslatot készít, hogy a kis kihasználtságú tárhelyek készleteit hogyan célszerű összepakolni egy tárhelyre, hogy optimálisabb legyen a kihasználtság. 

Komissiótárhely feltöltés: a rendszer javaslatot készít, hogy a komissiótárhelyek időben kerüljenek feltöltésre.

Mobil kézi eszköz használata raktári folyamatokban

A raktári eltárolási / kiszedési / mozgatási / leltározási feladatokat kézi mobil eszközzel lehet végezni, amely biztosítja a tevékenység végzése során a papírmentes működést és az egyértelmű, vonalkódos azonosításokat.

Raktári dolgozók kezelése feladatkör szerint

Raktári dolgozók szerepkörének beállítása és annak figyelembevétele raktári folyamatokban. Például ’túlméretes’ tulajdonság beállításával lehet szabályozni, hogy ki végezheti túlméretes cikkek kiszedését.

Időszakos leltározás kétkörös ellenőrzéssel

A raktárhelyes leltározást két egymástól független leltározási csoport végzi párhuzamosan. A két csoport leltári eredményei külön kezeltek, az eltérések un. Supervisor leltárellenőr vizsgálja felül.

Vevői bizományosi készlet kezelése

Vevői bizományosi raktárban elhelyezett cikkek készletének nyilvántartása és a fogyás egyszerű elszámolása a partnerrel.

Szállítói bizományosi készlet kezelése

Szállítói bizományosi beérkezések és abból történt értékesítések kezelése. Nyilvántartás a szállítói bizományosi tételek forgalmáról, szállítóval történő időszakos elszámolás támogatása.

Termék forgásszámítás és ABC analízis

A termékek forgási osztályokba sorolhatók, amely értékek automatikusan karbantarthatók a forgásszámítás funkció segítségével. ABC analízis is kérhető a termékekre.

Optimális megoldás raktárkezelési feladatokra a Navision-ben

Kiknek ajánljuk?

 • Kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknak (hagyományos, webshop vagy ezek keveréke)
 • Gyártást vagy szervizelést végző vállalatoknak

Mikor érdemes az ECO GIGA-WEB-warehouse bevezetését megfontolni? Amennyiben:

 • Magas a napi bejövő és a kimenő áruforgalom
 • Nagy tárolókapacitású raktárral rendelkezik, de mégis helyhiánnyal küzd
 • A raktár működése akadályozza a napi folyamatok működését Irányított, személyfüggetlen raktári működést szeretne

Általános előnyök

Gyors használatba vétel
Az ECO GIGA-WEB-warehouse néhány hét alatt bevezethető és azonnal használható.

Befektetése megtérül
A beruházás egy éven belüli megtérül.

Mérhető teljesítmények, naprakész vezetői információk
Az elvégzett feladatokról és azok hatékonyságáról könnyen adatokat kaphatnak a vállalkozás vezetői.

Integrált, natív megoldás
Az ECO GIGA-WEB-warehouse közvetlenül kapcsolódik a Dynamics NAV rendszerhez. Az adatok a Dynamics NAV-ból érkeznek és valós időben frissülnek. A beállítási felület is közvetlenül integrálva van a Microsoft Dynamics NAV-ba.

Jövőálló megoldás
A Dynamics NAV ERP rendszer és az azzal együttműködő ECO GIGA-WEB-warehouse folyamatos fejlesztéssel képes az új kihívásoknak is megfelelni.

Optimalizált folyamatok és hatékonyságnövelt működés

Gyorsabb kiszolgálás
A megrendelés beérkezésétől a kiszállításig mérhetően lecsökkenthető az átfutási idő, a dolgozóknak kevesebb utat kell megtenniük a feladatok elvégzéséhez.

Költségcsökkenés
A rövidebb átfutási idő megtakarítást hoz, így több megrendelést tud a raktár rövidebb idő alatt kielégíteni.

Bevételnövekedés
A gyorsabb és pontosabb kiszolgálás nagyobb vevői elégedettséget és ezáltal növekvő bevételt eredményez.

Hatékonyabb helykihasználás
Az optimalizált folyamatoknak köszönhetően a raktárban tárolható termékek száma növelhető, nyomonkövethetőség megvalósul.

Keresési idő lecsökken
A fontos adatok tetszőleges helyen és időben elérhetőek, a raktár vagy telephely bármely pontján.

Csökkenő humánerőforrás függőség
A raktár minden dolgozója hatáskörének megfelelően, irányítottan végzi feladatait. A dolgozók előzetes felkészültségének nincs kihatása sem a betanítási időre sem a hatékony munkavégzésre.

Pontos készletadatok
Az azonnali és ellenőrzött könyvelésnek köszönhetően a logikai és fizikai készletadatok mindig megegyeznek.

Hibamentes működés
Vonalkód-olvasóval felszerelt mobil eszköz használatával az adatbeviteli hibák nagy része kiküszöbölhető.

Kevesebb reklamáció
A raktár kiszolgálási hibáit minimálisra csökkenti a jól megválasztott helyre beillesztett ellenőrzések. A hibák még beérkeztetéskor vagy a csomagolás előtt kiderülnek, pontosan azonosíthatóak, és gyorsan orvosolhatók.

Az Ön vállalkozására szabott megoldás

A szoftver rugalmasan testreszabható, paraméterezhető és a speciális igényekhez illeszthető, sőt tovább bővíthető.

Az ECO GIGA-WEB-warehouse szoftver bevezetésekor a raktárban személyesen segítünk, hogy zökkenőmentes legyen az indulás. A bevezetést követően is segítjük partnereinket: támogató csoportot biztosítunk direkt elérési lehetőséggel és rövid válaszadási határidővel, így biztosítjuk a gördülékeny, folyamatos ügymenetet.

ECO GigaRaktárt kiegészítő Nem raktárkezelési funkciók

ECO GigaRaktár – Nem raktárkezelési extra funkcionalitások 

 • A Microsoft Dynamics NAV (Navision) szoftver és az Admin nevű webáruház szoftver interfészeken keresztül kommunikál egymással; 
 • Készlet és tervezett beérkezés foglalása B2C és B2B vevők számára; 
 • B2C és B2B eladható készlet; 
 • Futárszolgálatok pénzügyi riportjainak beolvasása; 
 • Bankkártyás kiegyenlítések beolvasása; 
 • Csomagcimke készítése; 
 • Elektronikus feladójegyzék készítése; 
 • Rendeléskövető irányítópult; 
 • Raktári kiszedés zárásakor automatikus eladási szállítólevél könyvelés; 
 • Eladási szállítólevelek alapján számlák automatikus elkészítése; 

A Microsoft Dynamics NAV (Navision) szoftver és az Admin nevű webáruház kommunikációja 

 • B2B vevők fogadása a webáruházból különböző szállítási csatornákra 
 • B2B vevők módosult adatainak átadása a webáruházba 
 • Szállítók átadása a webáruházba 
 • Cikkek átadása a webáruházba 
 • Cikkek módosult adatainak átadása a webáruházba és fogadása a webáruházból 
 • Cikkek B2C és B2B eladható készletének átadása a webáruházba 
 • Cikkek készletrétegeinek az átadása a webáruházba 
 • Cikk kategóriák átadása a webáruházba 
 • B2B eladási árak átadása a webáruházba 
 • Eladási rendelések, rendelésmódosítások fogadása a webáruházból 
  • MPL futár (normál csomag és nagy csomag) 
  • MPL postapont 
  • MPL román 
  • Sprinter Pick Pack Pont 
  • Royal futárszolgálat 
  • SameDay futárszolgálat (normál csomag és nagy csomag) 
  • Személyes átvétel 
  • Személyes SOS átvétel 
 • Eladási visszárurendelések fogadása a webáruházból 
 • A rendelések különböző állapotának átadása a webáruházba 
 • Számlázási, jóváírási információk átadása a webáruházba 
 • A számlák kiegyenlítési információinak átadása a webáruházba 

Várjuk jelentkezését!

Ha bármilyen kérdése van vállaltirányítással, cégünkkel kapcsolatban, vagy szeretne árajánlatot kérni tőlünk, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Írjon nekünk!

Az alábbi gomb megnyomásával azonnal üzenetet küldhet nekünk!

Írjon nekünk!

Hívjon minket!

A (06-1) 478 0910 telefonszámon elér bennünket munkaidőben!

(06-1) 478 0910