Dynamics NAV 2017 újdonságok

Dynamics NAV 2017 újdonságok

2018-03-12 Egyéb 0

A Microsoft Dynamics NAV 2017-es verziója több újdonságot is tartalmaz. Számos fejlesztés mellett az Office 365-el való integrációt is.

Új kezdeményezések és fejlesztések

Mit várhatunk a Microsoft legutóbb kiadott verziójától? A Microsoft Dynamics NAV 2017-es verziója több ígéretes újdonsággal rendelkezik:

  • Office 365

További integráció Office 365-tel.

Olvass további információkat az Office 365-ről

  • Azure

Előre meghatározott Azure Machine Learning szolgáltatások

  • Biztonság

Adatvédelem audit, helyreállítás és geo-replikáció segítségével.

A Microsoft Flow, a Cortana Intelligence és a PowerApps fokozott integrációja

A Microsoft ERP platform erőssége a kiterjesztett funkciók kombinációja a Microsoft termékek megoldásaival. A Cortana Intelligence megvalósításával a Big Data, gépi tanulás és az üzleti intelligencia valóssággá válhat a cég működésében, nagyobb rálátást adva a belső üzleti folyamatokra.

  1. 1. A Cortana Intelligence nagyobb rálátást biztosít a folyamatokra

A Microsoft Flow segítségével ismétlődő folyamatokat tud automatizálni. A PowerApps, felhasználók által készített és testreszabott üzleti alkalmazásokat biztosít, ami elérhető az AppSource-ból.

  1. 2. A PowerApps testreszabott alkalmazások igénybevételét teszi lehetővé

Dynamics NAV 2017 funkcionalitások

A legtöbb fejlesztés a NAV 2017-ben a pénzügy, a projektek és a cikkek vonatkozásában történt. Valamint az NAV 2016-ban megjelent OCR funkcionalitások tovább lettek fejlesztve. Az OCR (Optical Character Recognition – Optikai karakterfelismerés) funkció a NAV 2017-ben még hatékonyabban és eredményesebben ismeri fel és importálja a már beszkennelt számlák és dokumentumok sorait. Tovább lettek fejlesztve a cikktulajdonság funkcionalitások és frissítve lettek termékkategóriák. NAV 2017-ben a felhasználók képesek törölni jóváírási értesítéseket, valamint beszerzési és eladási számlákat. Sőt, fejlesztve lettek a projektek, befektetett eszközök és a számlaegyeztetés. A NAV 2017 mögötti ambíció, hogy a felhasználók képesek legyenek a hatékonyabb munkavégzésre a fejlett és intelligens workflow-k segítségével. Ez pedig azt jelenti, hogy értesítéseken keresztül kapnak a felhasználók tanácsot és javaslatokat, korábbi aktivitásuk alapján.

Beágyazott Power BI

A Beágyazott Power BI segítségével egyszerűvé válik diagramok és jelentések készítése. Amelyek elérhetőek a szerepkörfőoldalról. A Power BI által elkészített jelentések mind megjeleníthetők a Dynamics NAV 2017-es szerepkörfőoldalán. Ezáltal a NAV 2017 biztosítja számunkra a szükséges információk megjelenését a szerepkörfőoldalon.

  1. 3. Power BI lehetőségek megjelennek a szerepkörfőoldalon

Az Office 365 szolgáltatásainak élménye

Ha az Ön cége használ Office 365 szolgáltatásokat, a NAV 2017 rendelkezik olyan bővítménnyel, amellyel az ügyfelek számára tud számlázni kizárólag az Outlook felületről. A bővítmény lehetővé teszi a mellékletek levélben történő csatolását. Ez azt jelenti, hogy a beérkező csatolt fájlt (pl.: PDF fájl) továbbítva az optikai karakterfelismerő szolgáltatásnak (OCR), átalakítja digitális formátumúvá. Az információk olvashatóvá válnak, a számla pedig automatikusan hozzáadódik a Dynamics NAV-hoz. Ez nemcsak a hibák számát csökkenti, de növeli a hatékonyságot is.

Értesítések a felhasználói felületen

A Dynamics NAV 2017 rendszerrel a Microsoft egy olyan új felhasználói értesítő rendszert mutat be, amelyek a webkliensen keresztüli felhasználói felületen jelennek meg. Az értesítések tájékoztatják a felhasználót a releváns információkról, mindezt úgy, hogy nem kér azonnali reakciót a felhasználótól – így a munkamenetét nem szakítja a félbe.

Fejlesztések az eladási rendelések folyamatában

A Dynamics NAV 2016-ban jelent meg először a Dynamics CRM-mel való integráció, lehetővé téve többek között az Ügyfelek, lehetőségek és eladási ajánlatok közötti szinkronizációt. A fejlesztett integráció a 2017-es rendszerben a Microsoft CRM Online és a Dynamics NAV segítségével teszi lehetővé a megrendelések feldolgozását és a pénzügyi számlázást, így hozva ki a legtöbb lehetőséget a két rendszerből.

  1. 4. Fokozott integráció CRM területén a Dynamics NAV 2017 rendszerben

Mikro-vertikális megoldások

Első alkalommal a Microsoft is megemlíti elképzelései között a mikro-vertikális megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a függőleges és mikro-vertikális funkcionalitásokat a partnerek számára.

Fokozott gyártás

A Microsoft nagyszerűen priorizálva, a Dynamics NAV pénzügyi részére helyezett hangsúlyt, mellyel kétség nélkül a világ egyik piacvezető megoldását nyújtja. Azonban vannak olyan részei a Dynamics NAV-nak, amelyek eddig nem egyenlő módon lettek kezelve, ilyen lehet talán a Gyártás modul a Dynamics NAV-on belül, de a közeljövőben elképzelhető, hogy ezen a területen újabb és újabb funkciókat fog bemutatni a Microsoft.