Felhőszolgáltatás

Biztonsági mentés a felhőbe

Mi történne ha laptopját ellopnák, vagy használhatatlanná válna? Készít róla rendszeres biztonsági mentést külső adattárolóra? Amennyiben igen, garantálja valami, hogy az ezen az eszközön tárolt biztonsági mentés naprakészen és hibátlanul rendelkezésére fog állni vész esetén?

Sok vállalkozásnál a szerverekről és tartalmukról készítenek biztonsági mentést, vagy egy katasztrófa esetére rendelkeznek tartalék szerverekkel. De egy kliens gép, asztali vagy laptop esetén ritkán készítenek külön eszközre mentéseket.

A Microsoft Azure felhőszolgáltatásába készített mentésekkel viszont költséghatékonyan készíthet biztonsági mentést akár egy szerverről, akár laptopjáról. Egy átlagos, 500 GB-os merevlemezzel szerelt laptopról már akár havi 3000 Forintért is készíthet biztonsági mentést a felhőbe, attól függően, mennyi adatot tart számítógépén(mekkora a biztonsági mentés mérete).

 (Felhasznált tárhely-kapacitás függvényében az ár 2500 és 5500 Ft mozoghat egy maximum 500 GB-os biztonsági mentés esetén)

 Nem kell aggódnia a fizikai biztonság miatt, hiszen a Microsoft adatközpontjában redundánsan, azaz több példányban tárolják az Ön biztonsági mentését, ráadásul havi 10 euróért geo redundánsan, azaz földrajzilag eltérő régiókban is kérheti azok tárolását.

Nem kell aggódnia az adatbiztonság miatt sem, mivel a biztonsági mentést egy csak ön által ismert, legalább 16 jegyű, összetett jelszóval titkosítja feltöltés előtt, ahonnan az Azure adatközpontokba kerül a fájl. A Microsoft Azure felhőszolgáltatás a világon elsőként kapta meg az EU tagállamok adatvédelmi szervezeteitől az elismerést arról, hogy az EU irányelveknek megfelelően kezelik a személyes és vásárlói adatokat.

Ha felkeltettük érdeklődését, keresse bátran szakértőinket!